Előfizetői tartalom

Kijöttek a legfrissebb számok: ennyivel drágultak a lakásaink

Portfolio
2018 I-III. negyedévében 8,1 százalékkal bővült a lakáspiaci forgalom a megelőző év azonos időszakihoz képest. Az összes eladott lakás 3,4 százaléka volt új építésű. A használtlakás-árak szintje 2018 III. negyedévében az egy évvel korábbihoz viszonyítva 10,7, az előző negyedévihez képest pedig 3,7 százalékkal nőtt. Az új lakások piacán a 2018 I. negyedévéig tartó áremelkedés után nem mutatható ki további drágulás az eddig rendelkezésre álló adatok alapján - derül ki a KSH legfrissebb elemzéséből.

2018 I-III. negyedévében folytatódott a kisebb települések részesedésének emelkedése a használt lakások piacán, miközben Budapest súlya hosszabb ideje csökken. A fővárosban 2016 óta több mint 30 ezer lakás építésére adtak ki engedélyt, miközben eddig ennek csak mintegy negyedét vették használatba. A forgalom csökkenésében tehát szerepet játszhatott az épülő új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés