Lélegzetelállító teraszok Budapest felett

2019. június 13. 07:30    
nyomtatás
 
Míg korábban csak a lakások egy részéhez építettek a fejlesztők teraszokat, addig ma már szinte alapkövetelmény a lakáshoz tartozó erkély, nem mindegy azonban, hogy ez milyen méretű, elrendezésű és mennyire használható a gyakorlatban. Egy panorámás terasz valódi kincs ma Budapesten, ami nemcsak az ott élők komfortérzetét javíthatja, de a lakás eladhatóságát is nagy mértékben növeli.

A cikk megjelenését a Biggeorge Property támogatta.


A nyár beköszöntével egyre több időt szeretnénk a szabadban tölteni. Míg vidéken a saját kert gondozása és az ott eltöltött pihenés jelentheti a feltöltődést, addig Budapesten a lakáshoz tartozó terasz lehet a jó megoldás. Egy teraszon elfogyasztott reggeli már önmagában is kellemes élmény, különösen akkor, ha ezt olyan teraszról tehetjük meg, ahol a szemünk elé tárul a város vagy a Duna panorámája.

Szerencsére ma már Budapesten is egyre több olyan lakás épül, amelyhez használható méretű teraszok tartoznak, így a korábban csak egy szűk kör kiváltsága ma már szélesebb rétegek számára válik elérhetővé, sőt vannak olyan fejlesztések, ahol minden lakáshoz élhető méretű terasz tartozik és a panoráma mellett a Duna is sétatávra van.

Mindez egy új fejlesztésben (X):


A III. kerületben a Főtértől 500 m-re, a Duna-part mellett 5 hektáron fekvő, a Folyamőr utca, Miklós tér, Bogdáni út által határolt területen épülő Waterfront City - amelyet az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő, a Biggeorge Property épít, - megfelelő választás lehet annak, aki nagy teraszos lakást szeretne kilátással az Óbudai-szigetre vagy a Budai-hegyekre, hiszen itt a lakások 90%-a terasszal rendelkezik. Ráadásul a "smart city" városrész létrehozásával a környék felértékelődése várható, egy új városközpont alakulhat ki, mely 1400 lakással, és 10 000 négyzetméter kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó és iroda egységgel teszi gazdagabbá az ott lakók életét.

A közismert Ybl díjas építész, Hajnal Zsolt nevével fémjelzett projekt koncepciójának része az a gyaloghíd, amely a Waterfront City területéről indulva kötné össze a környéket az Óbudai-szigettel (Hajógyári sziget), mely a zöld környezetet egy karnyújtásnyira elérhetővé tenné a környékbeliek számára. A gyaloghíd koncepciójának egyeztetését a fejlesztő megkezdte a III. kerületi és a Fővárosi Önkormányzattal, a híd megvalósítása a projekt későbbi ütemében történhet, a Fővárosi Önkormányzattal történő megállapodás függvényében.

Érdemes az elsők között lekötni a lakásokat, mert az értékesítés megkezdésekor, jellemzően a nagy projekteknél bevezető árat kínál a fejlesztő, így a korán ébredők jelentős felértékelődést könyvelhetnek el a projekt előrehaladtával.

Lélegzetelállító teraszok Budapest felett

Részletekért kattints ide!

Hány négyzetméternek számít a terasz?


A terasszal rendelkező lakások általában értékesebbek, mint a terasz nélküli társaik, ami az ingatlan áraiban is megmutatkozik. A hagyományos terasz alapterületét 50 százalékban szokás a lakás alapterületéhez hozzáadni, a 20 négyzetmétert meghaladó terasz esetében azonban a 20 négyzetméter feletti részt harmad- vagy negyedrészben szokás beszámítani. Ha tehát van egy 50 négyzetméteres lakásunk 10 négyzetméteres terasszal, akkor annak értéke megegyezik egy azonos minőségű és paraméterű 55 négyzetméteres lakással. Ha azonban az említett lakás teraszának mérete 100 négyzetméter, nem jelenti automatikusan a lakás árának megduplázódását. A belvárosi tetőteraszos lakások esetében éppen azért nehéz meghatározni az ingatlan pontos értékét mert szinte egyedi megoldásokról van szó, így nem könnyű hasonló hirdetéseket találni.

Waterfront City

Waterfront City

1033 Budapest, Folyamőr utca 3.
269 db lakás
30 - 126 m2 alapterület
Átadás:
2021 Q4
25.2 - 209.9 M Ft
Ajánlatot kérek


Erkély, loggia, terasz


A lakáshoz tartozó külső terek meghatározásakor gyakran okoz félreértést az erkély és a loggia fogalma. A hasonlóság ellenére erkélyről akkor beszélhetünk, ha az, az épület homlokzatából kiugrik, így csak a homlokzati fal választja el a lakástól. A loggia-t ezzel szemben három oldalról fal veszi körül, így az épület homlokzatán nem lóg túl. A szintén hasonló értelmű terasz alatt pedig minden esetben alátámasztás van, például egy másik lakás vagy kiépített alap formájában.

Összességében azt lehet mondani, függetlenül attól, hogy a fent említett három típus közül melyik tartozik a lakáshoz, érdemes olyan lakást választani, amihez külső tér is tartozik, ugyanis számos olyan tevékenységre - balkonkertészet, napozóterasz, grillezés, extra tárolás - teremt lehetőséget, ami emeli az otthon töltött élet minőségét.

2017.03.05 06:35 Megtaláltuk Budapest legkülönlegesebb tetőteraszait
2013.05.01 13:00 Medencék, oázisok, helikopterleszálló a pesti luxustetőkön
2013.04.21 12:40 A legkülönlegesebb tetőteraszok Budapesten - Hihetetlen oázisok

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A cikk megjelenését a Biggeorge Property támogatta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium