Már nem a belváros drágul a legjobban

2019. január 8. 14:50    
nyomtatás
 
A mostani ingatlanpiaci felívelés egyik kiindulópontja a budapesti belváros volt, ahol a befektetési célú kereslet erősödése adta meg az első lökést az áremelkedésnek. Mostanra viszont ez a helyzet megváltozott, a külsőbb kerületek is elkezdtek felzárkózni, így a lakásárak változását tekintve egy teljesen más kép fogad - derül ki az OTP legújabb Értéktérképéből.


Budapesten 2018 első három negyedévében az egy évvel korábbihoz képest a XVIII. kerületben emelkedtek legnagyobb ütemben az árak, míg a dobogó második és harmadik fokára a XVII. és a XXI. került. Előbbiben mintegy 30 százalékkal, utóbbi kettőben mintegy 25 százalékkal kellett többet fizetni ugyanazért a lakásért 2017 azonos időszakához képest. Ez sem jelenti persze azt, hogy a belvárosban megállt volna a lakásárak emelkedése, a középmezőnyben elhelyezkedő I., V., és VII. kerületben is közel 20 százalék volt ugyanez az érték.

Már nem a belváros drágul a legjobban

Valódi lassulásról inkább csak a VI. kerületben beszélhetünk, ahol mostanra 15 százalék alatti az éves drágulás üteme, míg a felzárkózás egyedül a XXIII. kerületben várat magára, ahol mindössze 3-4 százalékkal emelkedtek az árak.

Érdemes azonban az egyes irányítószámkörzeteket is megvizsgálni, ahol részletesebb képet kaphatunk arról, hogy milyen mértékben változtak a fővárosi lakásárak. A térképen a sötétzöld szín jelenti a legnagyobb mértékű, a világoszöld a legkisebb mértékű árnövekedést, pirossal pedig az a három körzet látható, ahol a vizsgált időszakban lejjebb mentek az árak.

Már nem a belváros drágul a legjobban
Klikk a képre!

Forrás: OTP Értéktérkép

Noha a Portfolio Ingatlan legutóbbi elemzésében megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy 2019-ben budapesti átlagban 10 százalék alá mehet az áremelkedés, hogy ez valóban így lesz-e, az csak egy év múlva derül majd ki.

Már nem a belváros drágul a legjobban

Rupphegyi Liget, További információkért kattints a képre!


2018.12.29 06:00 Egymilliós négyzetméterárak a belvárosban - Mit hozhat 2019 a hazai lakáspiacon? (TOP 10 sztori - 3.)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium