Előfizetői tartalom

Megőrültek az osztrákok? - Verseny a lakásokért

Portfolio
Az elmúlt 10 évben Bécsben a duplájára emelkedett a lakóingatlanok ára, Ausztria egészét tekintve pedig több, mint 40 százalékos volt a drágulás mértéke. A háttérben a jelentős keresletélénkülés állt, de ez nem elsősorban a saját lakástulajdon megszerzését jelentette. A lakástulajdonlás aránya valójában 2 százalékponttal csökkent.

Ausztriában az elmúlt 10-30 évben jelentős lakásár emelkedés zajlott le, két hullámban. Az első felvonás elsősorban a fokozódott saját lakásvásárlási trendnek volt köszönhető, az utóbbi hullám esetében azonban a növekedés már nem magyarázható ezzel. A növekedést szintén a nagyobb lakások iránti kereslet vezérelte, de ezek mögött elsősorban befektetési szándék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés