Százszoros az árkülönbség a falusi CSOK településeinek kínálatában

2019. május 15. 09:18    
nyomtatás
 
A júliustól induló falusi CSOK-ban érintett településeken jelenleg közel 15 ezer ingatlant - házat vagy lakást - hirdetnek eladásra. Ezek között mintegy százszoros az árkülönbség, köszönhetően a Balaton-parti településeken kínált felújított családi házak és néhány elnéptelenedett településen meghirdetett romos házak négyzetméterárának - szerepel az ingatlan.com közleményében.


A héten jelent meg az állami lakástámogatási rendszer új eleméről, a falusi CSOK-ról szóló részletes szabályozás, ennek értelmében 2486 kistelepülésen használt lakás vásárlására is felvehető 1 gyermek esetén 600 ezer, 2 gyermek esetén 2,6 millió, legalább 3 gyermek esetén 10 millió forint 2022 közepéig. A felvett összeg fele fordítható csak vásárlásra, a másik felét felújításra, vagy bővítésre kell felhasználni.

A hivatalos listáról és a legújabb részletekről itt írtunk korábban:
2019.04.12 11:42 Itt a hivatalos lista: ezeken a településeken érhető el a falusi CSOK
2019.05.13 13:18 Figyelem: megjelentek az újabb 10 milliós CSOK részletei!

Az ingatlan.com kínálata alapján ezen a 2486 kistelepülésen május közepén több mint 14 600 házat, vagy lakást hirdettek meg a tulajdonosok. A legdrágább ingatlanokat a Balaton közelében lévő településeken kínálták, itt akár 900 ezer forintot is meghaladták az aktuális kínálatban szereplő, eladásra kínált használt lakóingatlanok. Ezzel szemben a legolcsóbb Vas, Borsod, vagy Békés megyei településeken 8-10 ezer forintos négyzetméterárakkal is lehet találkozni. Ez mintegy százszoros árkülönbséget jelent, hozzá kell azonban tenni, hogy az ilyen alacsony fajlagos áron kínált ingatlanok legtöbbje bontásra ítélt ház, olyan elhelyezkedéssel, ahol akár még a közműellátottság sincs megoldva.

BB Házak

BB Házak

1094 Budapest, Balázs Béla utca 20.
58 db lakás
30 - 94 m2 alapterület
Átadás:
2020 Q4
25 - 75 M Ft
Ajánlatot kérek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium