Előfizetői tartalom

Vége a Hérosznak - Felszámolás alatt az építőipari cég

Portfolio
Hétfőn elrendelte a Hérosz Építőipari Zrt. felszámolását a Fővárosi Törvényszék. A bíróság döntése értelmében, miután az adós fizetésképtelenségét hivatalból megállapították, annak felszámolását elrendelték, értesült az Index . A Hérosz még októberben csődvédelmet kért, hétfőn, a felszámolásról szóló végzés közzététele előtt jelent meg az a közlemény, amely szerint a csődeljárás eredménytelenül ért véget.

A bíróság által kijelölt felszámoló a Vectigalis Zrt., a hitelezőknek negyven napjuk van, hogy követeléseiket bejelentsék. A 2008 ősze óta Gerencsér László többségi tulajdonában lévő Hérosz az Opten cégtárának adatai szerint az elmúlt éveket 15-18 milliárd forintos árbevétellel zárta, alkalmazottainak a száma a legutóbbi adatközlés szerint 122 fő volt. A cég kötelezettségállománya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés