Előfizetői tartalom

Szigeteket adnak el a görögök - Kínai milliárdosok a vevők?

Portfolio
Úgy tűnik Görögország mégis megfogadja a német parlamenti képviselők korábbi tanácsát, mely szerint az államadósságuk csökkentése érdekében szigeteket, illetve műtárgyakat kellene eladni a csődközeli helyzetbe került országnak. A Guardian információi szerint ugyanis Görögország több szigetét is értékesítené. A kétségbeesett lépés azonban aligha segíti érdemben a görög adósságválság megoldását.

Mint korábban megírtuk, Josef Schlarmann kereszténydemokrata, valamint Frank Schäffler szabaddemokrata képviselők márciusban a német Bild című lapnak azt nyilatkozták, hogy a szigetek, illetve más eszközök eladása segíthet Görögországnak a válság elleni küzdelemben. Dimitris Droutsas görög külügyminiszter-helyettes ekkor még úgy nyilatkozott a Reuters-nek, hogy a "ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés