2 milliárd forintot kaphatnak a kerületek a közterületek felújítására

2018. május 8. 14:47    
nyomtatás
 
Kerületi önkormányzatok pályázhatnak városrehabilitációs támogatásra a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt TÉR_KÖZ 2018 pályázat keretében. A pályázatokra összesen fenntartott összeg 2 milliárd forint, az önkormányzatok július 4-ig nyújthatják be a támogatáshoz szükséges dokumentumokat. A projekt pontos részleteiről a kiírásban lehet tájékozódni.


A fővárosi önkormányzatok kétféle pályázati programban vehetnek részt, amelyekre összesen 2 milliárd forintot biztosítanak. Az egyik egy városrehabilitációs közterület megújításra vonatkozik, melyre pályázatonként legfeljebb 350 millió forint igényelhető, a másik a városrehabilitációs közösségi programok szervezését támogatja legfeljebb 250 millió forint összeggel.

A közterületek megújítása során azokat a munkákat támogatják, amelyeknél átalakításra kerülnek az alábbi tényezők:
  • infrastrukturális elem (pl. sétányok, terek kialakítása, kerékpáros közlekedést segítő eszközök kiépítése)
  • tájépítészeti elem (pl. utcabútorok, fásítás, lépcső, vagy kerítés felújítása)
  • közterülethez kapcsolódó épületek (pl. használaton kívüli épület felújítása, lakóépületek közös tulajdonú részeinek rekonstrukciója)
  • nem beruházási célú, közösségformáló elemek (pl. digitális tájékoztató eszközök, okos eszközök, egyesület, vagy szövetség létrehozása, sportrendezvények, kiállítás)

A közösségi célú városrehabilitációs programok között olyan projektek szerepelhetnek, amelyek például egy közhasználatú ingatlanon kerülnek megvalósításra, így nemcsak a helyi közösséget erősítik, de egy nem kihasznált épületet is hasznosítanak, ezzel hozzájárulva a városmegújításhoz. A 250 millió forintos pénzügyi támogatásának a feltétele pedig ezen tényezők megléte:
  • közösségi funkciót megvalósító építési munkák (pl. közösségi ház, sportlétesítmény felújítása, alulhasznosított épületek felújítása, korábbi projektek kiegészítése új funkcióval)
  • nem beruházási célú, közösségformáló elemek (a korábban már felsoroltak valamelyike)

A pályázat a megelőző években háromszor került meghirdetésre, többek között ezeknek a keretében újult meg a Nehru part, a Palotanegyed és a Nyugati tér egy része. A támogatás további feltételeiről, illetve a részletes leírásról a pályázati kiírásból lehet értesülni.

2 milliárd forintot kaphatnak a kerületek a közterületek felújítására

Nerium Park - További információért kattints a képre!


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium