Előfizetői tartalom

Azt hiszed felgyorsult világban élünk? - Most gyorsítunk a százszorosára

Portfolio
A legkülönfélébb területeken nyújthat nagy segítséget, jelenthet könnyebbséget egy jól kiépített 5G hálózat. A legszemléletesebb példák között szerepel például, hogy egy HD felbontású filmet akár néhány másodperc alatt le tudunk majd tölteni, vagy hogy lassan elterjednek az egymással folyamatosan kommunikáló önvezető járművek, esetleg a távolságokat legyőzve egy komoly műtét is elvégezhetővé válik a hálózaton keresztül. Gerencsér Zoltánt, a Vodafone Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettesét kérdeztük az 5G hálózatok jelenlegi állásáról, valamint az alkalmazási területekről.

Mi pontosan az 5G hálózat, miért fontos és hol tart ma Magyarországon? Az 5G egy olyan újgenerációs mobilhálózat, ami egyidőben, minimális késleltetés mellett képes nagyszámú - négyzetkilométerenként akár egymillió - eszköz között biztosítani a folyamatos kommunikációt. Ezen felül pedig másodpercenként akár 1 gigabites letöltési sebességre is képes. Az 5G-s hálózatfejlesztés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés