Beszállna az OTP a legnagyobb szlovén ingatlanfejlesztésbe

2019. január 9. 17:14    
nyomtatás
 
Ingatlanfejlesztő projektcégeket vásárolna az OTP Szlovéniában - írja szlovén lapok információi alapján a Világgazdaság. A projekt során 250 millió euró értékben 196 ezer négyzetméteren létesülnek irodák, üzleti-kereskedelmi helyiségek, lakások, és szállodák.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Szlovén lapinformációk szerint az OTP arra készül, hogy megvásárolja a fővárosban, Ljubljanában épülő Emonika nevű beruházási projekt három fejlesztő cégét, a jelenlegi tulajdonos Gránit Pólustól. A Gránit Pólus a Világgazdaság kérdésére egyelőre nem kommentálta a lapértesüléseket. A város polgármestere, Zoran Jankovic ma viszont azt nyilatkozta a helyi Delo című lapnak, hogy örömükre szolgál, hogy ilyen komoly partner érkezik az Emonika projektbe, mint az OTP. A magyar bank beszállásával lehetővé válik a projekt folytatása.

A 250 millió euró értékű beruházás során 196 ezer négyzetméteren létesülnek irodák, üzleti-kereskedelmi helyiségek, lakások, és szállodák. A projekt azonban több egy hagyományos ingatlanfejlesztésnél, hiszen vasúti és buszpályaudvar is létesül a tervek szerint a főváros szívében. A három projektcég birtokolja a fejlesztési terület földterületét.

Beszállna az OTP a legnagyobb szlovén ingatlanfejlesztésbe

Forrás: masrei.com / siol.net

Az OTP évek óta tervezi, hogy piacra lépjen Szlovéniában. Négy éve a Nova KBM pénzintézet volt a kiszemeltjük, de végül az amerikai befektetési alap, az Apollo Global lett a befutó. A hírek szerint hamarosan újra megmérkőzhetnek, mivel az Apollo és az OTP egyaránt érdeklődik az Abanka megvétele iránt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium