Előfizetői tartalom

Egyre fenyegetőbb az építőmérnökök hiánya hazánkban

Portfolio
Több ezer építőmérnök hiányzik a hazai piacról, miközben az építőipari termelés nagy ütemben bővül. A felvételi statisztikák alapján pedig továbbra sem nő az érdeklődés a szakma iránt. Erre a problémára hívták fel a figyelmet az Építőmérnök 200 elnevezésű konferencián, amelynek célja az építőmérnöki pálya népszerűsítése volt, és amelyet a Magyar Mérnöki Kamara és angol partnerszervezete, az Institution of Civil Engineers (ICE) szervezett nemrég, a HB Reavis támogatásával.

A felvételi statisztikák alapján az építőmérnök szak iránti érdeklődés évek óta stagnál, továbbra is a hetedik helyet foglalja el a népszerűségi sorrendben a műszaki alapszakok között, az Eduline számításai alapján. Míg 2010-ben több mint 900 hallgató tanult valamelyik hazai építőmérnöki karon, addigra ez a szám 2017-re 400-ra csökkent. Magyarországon évek óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés