Ingyen sör és jégkrém? - Így is lehet ösztönözni a biciklizést az autózás helyett

2019. január 8. 13:47    
nyomtatás
 
Az olaszországi Bolognában, a városvezetés ingyen sörrel és jégkrémmel biztatja a lakosságot, hogy az autózás helyett kerékpárral, tömegközlekedéssel, vagy gyalog közlekedjenek - derül ki a World Economic Forum videójából.


Bolognában ajándék sörrel, mozijeggyel, vagy jégkrémmel díjazzák azokat a lakosokat, akik a kerékpározást, a sétát, vagy a tömegközlekedést választják az autózás helyett. Egy applikáció rögzíti a használók utazásait, a GPS adatok segítségével, az így kapott pontok pedig beválthatóak a helyi üzletekben különböző termékekre, vagy szolgáltatásokra.

Így a megtett utak után kapott pontokat akár sörre, mozijegyre, vagy jégkrémre is be lehet váltani.


Az alkalmazásban egyébként az is követhető, hogy ki rendelkezik a legtöbb ponttal, valamint hogy mennyi szén-dioxidot spóroltunk meg az aktuális utazással. Annak érdekében pedig, hogy a rövidebb utaknál még inkább ösztönözve legyenek a lakók, hogy autó nélkül közlekedjenek, pontokat nemcsak a hosszabb, hanem a rövid utazásokra is lehet gyűjteni az applikációt használva.

2018.12.03 10:59 Budapesten közlekedni? - Ez az igazi kihívás

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium