Még tovább csúszhat a 3-as metró felújítása? - Megszólalt a BKV

2019. augusztus 6. 08:58    
nyomtatás
 
Még csak tavasszal kezdődött el a 3-as metró déli szakaszának a felújítása, de már így is 3 hónapos csúszásról számolt be az Mfor a cikkében, a BKV-től kapott válaszok alapján. A több mint 17 kilométeres 3-as metróvonal első szakaszának felújítása három hónapos csúszással készült el, a mostanit 2020 harmadik negyedévére ígérték, de a nem beütemezett javítások jelentősen befolyásolhatják a szerződéses határidőt, miközben a buszpótlásra milliárdokat kell költeni.


A több mint 17 kilométer hosszú 3-as metróvonal Magyarország legnagyobb forgalmát lebonyolító vasúti rendszere, amelynek hétköznapi forgalma nagyobb, mint az ország egész vasúti hálózatáé együttvéve. Az eredeti tervek alapján 2020 harmadik negyedévére fejezték volna be a déli szakasz felújítását, a BKV Mfor-nak küldött válasza alapján viszont inkább 2020 év vége tűnik reálisnak.

Az előre nem tervezett javítások, vagy például a déli szakasznál felmerülő azbesztmentesítési munkálatok mind befolyásolhatják a szerződéses határidőt. Mindeközben a BKV-nál a pótlóbuszok biztosítása jelentős többletköltséggel jár, az idei üzleti terv szerint 216,3 millió forinttal kerül többe a tavalyihoz képest az északi szakasz március végéig tartó, ezt követően a déli szakasz, illetve hétvégi teljes vonali pótlás.

2019.07.08 16:20 "Megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása"

Kassák Residence

Kassák Residence

1134 Budapest, Klapka utca 4-10.
232 db lakás
30 - 130 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q4
35 - 110 M Ft
Ajánlatot kérek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium