Előfizetői tartalom

Tarolhatnak a V4-ek: jó kilátásokkal kecsegtetnek az építkezéseknél

Portfolio
Az EUROCONSTRUCT párizsi konferenciáján a 19 európai tagország építési piacára vonatkozó előrejelzésekről, illetve az építőipar jelenlegi teljesítményéről is szó volt. Évek óta először, 2017-ben rekord méretű volt az európai építési piac értékének növekedése (4,1%), míg 2018-ban az építési piac várhatóan 2,8 százalékos növekedésre számíthat. Az előrejelzések szerint a V4 országok építési piaca 2019-ben várhatóan együttesen 9 százalékkal fog majd bővülni a nyugati országok 1,5 százalékos együttes növekedésével szemben - szerepel a Buildecon közleményében.

2017-ben rekord méretű volt az európai építési piac növekedése, az akkori 4,1 százalékos értéktől az idei év várhatóan elmarad, az előrejelzések szerint 2,8 százalékos növekedésre lehet számítani ebben az évben. A következő 3 évre vonatkozóan, ez a szám még kisebb, mintegy 1,6 százalék lehet, ha változatlan árakkal számolunk. Rövid távon a fogyasztói bizalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés