Új szabadtéri helyszín nyílik a Duna-parton

2018. március 5. 09:16    
nyomtatás
 
Újabb Duna-parti területet foglal el a Valyo Egyesület, hogy 2018-ban is változatos szabadtéri programoknak adhasson otthont. A Rákóczi hídtól délre eső területen jelenleg az egyesület által üzemeltetett mobil szauna áll, ott tervezik kialakítani, majd május 1-jén megnyitni a közösségi teret.


Az egyesület mostani célja a Rákóczi hídtól délre található több ezer négyzetméteres volt kikötőterület megújítása, közösségi és kulturális városfejlesztési eszközökkel, így a Valyo Kikötő egy 300-500 fős közönséget befogadó, nyáron folyamatosan üzemelő Duna-parti helyszín lesz. Művészeti fesztiválok és kulturális rendezvények helyszínéül szolgál majd, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, valamint nyári egyetemek kapnak helyet, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások várják majd az érdeklődőket.

Új szabadtéri helyszín nyílik a Duna-parton

Forrás: Valyo

A Város és Folyó Egyesület hét éve aktív szereplő a budapesti közterek és azon belül a Duna-partok felértékelésében. 2011-ben a Duna belvárosi szakaszán alakították ki a Dunatanösvényt, majd 2011-2014 között a Lánchíd mellett a Valyo! Partot közösségi programokkal és kulturális rendezvényekkel, de az egyesület szervezi a Fővárosi Önkormányzattal együttműködésben a Szabihíd programjait is.

Új szabadtéri helyszín nyílik a Duna-parton

Forrás: Valyo

A mostanihoz hasonló projektek fő célja, hogy a jelenleg elhanyagolt köztereket alacsony költségvetésű kísérleti megoldásokkal életre keltsék, valamint felhívják a figyelmet a Duna-part lehetőségeire. A Duna-part fejlesztési lehetőségeivel és megújításával mostanában a Fővárosi Önkormányzat is elkezdett foglalkozni, tavaly nyáron a pesti és a budai oldalon is kiírtak egy-egy tervpályázatot a rakpartok átalakítására, ami a közterületek és a közlekedési területek újraosztásával gyalogosbarátabbá teheti a folyópartot.

2017.06.19 10:48 Új, Duna-parti sétányt kaphat a belváros
2017.08.03 09:30 A pesti mellett a budai Duna-part is megújulhat

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium