Újabb mérföldkő az 5G életében

2019. január 8. 10:31    
nyomtatás
 
A T-Mobile, az Ericsson és az Intel együttműködésében létrejött az első sikeres 5G alapú adatátviteli és videóhívás 600 MHz-en. Ez a teljesítmény újabb mérföldkőnek számít abban, hogy a vállalatok 5G alapú szolgáltatásokat nyújthassanak az Egyesült Államok egész területén - szerepel az Ericsson cikkében.


Létrejött az első sikeres 600 MHz-es 5G alapú adatátviteli hívás, a teszt során a T-Mobile, az Ericsson és az Intel olyan jelet tudott generálni, ami egy toronyból közel 2600 négyzetkilométernyi területet is képes volt lefedni. A tesztek során létrejött egy háromsávos videóhívás is, három felhasználóval, három különböző frekvenciasávban (600 MHz, 28 GHz, 39 GHz). Ezzel a vállalatok egy újabb lépést tettek az 5G országos terjeszkedése felé.

A 600 MHz-es, alacsony frekvencia fontos építőeleme az 5G-nek, biztosítja a hálózat egyensúlyát a milliméteres hullámhoz (rendkívül magas frekvencia, 30-300 GHz között), ami a legtöbb tárgyon, például a falakon sem képes áthatolni és a lefedettsége kevesebb mint 2600 négyzetkilométerre korlátozódik. Ezzel szemben a T-Mobile és a Sprint együttműködésével biztosítható az a kritikus középsáv, ami már szélesebb, akár országos 5G-s lefedettséget tesz lehetővé.

2018.12.21 07:45 Elképesztő változásokat fog hozni az 5G
2018.04.30 14:16 Gigafúzió Amerikában: összeolvad a T-Mobile és a Sprint

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium