Előfizetői tartalom

Megszavazhatják Belka kinevezését - nem lesznek előrehozott választások Lengyelországban

Portfolio
Marek Belka kijelölt lengyel miniszterelnöknek sikerült megszereznie a legnagyobb ellenzéki pártnak, a lengyel szociáldemokratáknak a támogatását Belka miniszterelnökké való kinevezéséről szóló parlamenti bizalmi szavazáson - tudósított a Reuters. A mai megállapodással elhárul annak veszélye, hogy előrehozott parlamenti választásokat kelljen tartani a legnagyobb most csatlakozott EU-tagállamnak.

Amint délelőtt már megírtuk, Marek Belka arra törekedett, hogy a lengyelországi szociáldemokrata párt egyértelmű támogatását is maga mögött tudhassa a holnap sorra kerülő parlamenti bizalmi szavazáson. A Belka kabinet május másodika óta (amikor kijelölt az államfő a volt pénzügyminisztert) hivatalosa parlamenti mandátum nélkül, ráadásul kisebbségben kormányzott, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés