Előfizetői tartalom

Új iroda, új problémák? - A bérleti szerződés buktatói

Portfolio
Az irodabérleti szerződés ideális esetben az ingatlan használat feltételeit határozza meg, de vajon a gyakorlatban mikor sikerül jó szerződést kötnünk? - teszi fel a kérdést a Biggeorge's International legfrissebb elemzésében. A tét nem kevés, hiszen az adott megállapodás akár 10 évig is meghatározhatja a felek közötti viszonyt. Sokszor felmerül a kérdés, milyen bérleti szerződés kötése esetén jár jobban a bérlő, illetve a bérbeadó: egy szigorú, és minden lehetséges szituációra választ adó, vagy pedig egy laza, és inkább a felek érdekérvényesítő képességére alapozó szerződés esetében? Csak nagyon kevés esetben szolgálhatja valamely fél érdekét egy rövid és nem kellően precíz szerződés. Milyen hosszú legyen tehát a szerződés? Nehéz oldalszámban mérni egy megállapodás minőségét, így e helyett érdemesebb a pontosan körülírt fogalmakra és szabályozásokra fektetni a hangsúlyt, a következők szerint.

A tárgyalások.... Hogyan lássunk neki egy bérleti szerződés tárgyalásához? Először is érdemes eldönteni, hogy szakértő bevonásával kívánja-e a bérlő a tárgyalást lefolytatni. Sok ingatlan használó abból a feltételezésből indul ki, hogy saját maga is kiválóan le fogja tudni bonyolítani a szerződéskötési procedúrát, hiszen napi munkája során hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés