Előfizetői tartalom

A német medve nyomában

Portfolio
Az elmúlt hetekben közel 30%-ot vesztett értékéből a német tőzsde vezető indexe a Dax. Egy igazi bear market bontakozott ki félelmetes sebességgel. Írásunkban a visszaesés okait kívánjuk áttekinteni, melyek messzemenően túlmutatnak az amerikai eseményeken (a Dax teljesítménye mintegy 12%-kal marad el a Dow-tól). Több negatív tényező egyszerre ért be és a befektetői bizalom mintha köddé vált volna.

A Dax mélyrepülésének okait egyrészt vizsgálhatjuk az index összetételén keresztül is. Az indexkosár a biztosítók és az autóipari szereplők európai átlag feletti relatív túlsúlyával jellemezhető. A két nevezett szektor az elmúlt három hét leggyengébben teljesítő iparága. Az Allianz és a Münchener Rück tetemes veszteségekről számolt be a WTC-t ért támadások kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés