Előfizetői tartalom

Csökkent az ingatlanbarométer, de folytatódik a lakások, lakóparkok építése

Portfolio
A kedvezőtlen világgazdasági konjunktúra hatása kisebb-nagyobb mértékben elérte a hazai vállalatokat is. A lakosság gazdasági várakozásai viszont javultak, amelyben meghatározó szerepet játszott a kormány belső gazdaságélénkítő programja, valamint a reáljövedelmek érzékelhető növekedése. A gazdaság szereplőit érő vegyes hatások eredőjeként az Ecostat ingatlanbarométere a III. negyedévben kis mértékben (1.1%-kal) csökkent az előző negyedévihez képest, értéke 48.7%. Az alábbiakban a teljes elemzés összefoglalása mellett az ingatlan-beruházók, az ingatlan forgalmazók és a lakosság várakozásait teljes egészében részletezzük.

ECOSTAT Ingatlan barométer és összetevői 2001.I-III. negyedévébenForrás: ECOSTAT Az ingatlan-forgalmazó vállalkozások 2001. III. negyedévi barométerek-indexe 48.1 százalék, az ingatlan-beruházóké 42.3 százalék, amely értékek néhány százalékponttal alacsonyabbak az előző negyedévi szintnél. Mind az ingatlan-forgalmazó, mind az ingatlan-beruházó vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés