Előfizetői tartalom

Hozamcsökkenés a holnapi inflációs adat előtt

Portfolio
Élénk kereskedési nappal nyitotta a hetet az állampapírok másodlagos piaca, a belföldi befektetők a közepes, 3-5 éves futamidejű államkötvényeket keresték. A referenciahozamok minden futamidőben mérséklődtek, nagyobb, 14 bázispontos csökkenést az 5 éves államkötvény könyvelhetett el. A forint árfolyama -12.7% körül stabil volt.

A vételi érdeklődés mögött két fundamentális indok említhető: egyrészt a holnapi inflációs számmal kapcsolatos várakozások egyre lejjebb tolódtak (egy hete még 5.7% körül volt a konszenzus, mely 5.5%-ra csúszott le), másrészt a pénzügyminiszter 100 napos programmal kapcsolatos kijelentései hatottak nyugtatólag a piacra.A vételi hullámot a külföldi befektetők indították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés