Előfizetői tartalom

Elemzői vélemények a jegybank döntéséről

Portfolio
Amint korábban megírtuk, a jegybank Monetáris Tanácsa mai ülésén az egynapos kamatfolyosó visszaszûkítése és a 2 hetes betétnél ismét a korlátlan rendelkezésre állás visszaállítása mellett döntött. Az eszköztár ilyen jellegû változásával az MNB sterilizációs tevékenysége felerõsödhet. A jegybank adatai szerint a spekulatív tõke 2/3-a távozott már különbözõ csatornákon a hazai piacról. Az idei inflációs célok teljesülésének alig van valószínûsége, a jegybank elsõsorban a 2004-es célok elérését tekinti kívánatosnak.

Lehman Brothers. Robert Beange, a Lehman Brothers elemzõje szerint az MNB célja, hogy normalizálja a piaci állapotokat. Az elemzõ szerint a jegybank megbarátkozott a magasabb tartalékszinttel, és idejét látta a sterilizáció hatékonyabbá tételének. Ezáltal a pénzkínálat is mérséklõdhet. A magasabb kamatszint feltehetõen erõsíti a forintot, a korábban érkezett spekulánsokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés