Előfizetői tartalom

FED által generált optimizmus

Portfolio
Ismét erősödni tudtak az árfolyamok tegnap a Wall Street-en, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a FED tegnapi ülésén kijelentette, hogy nem kizárt a jövőben a FED Funds Rate további csökkentése. A Dow Jones 0.7%-os emelkedést követően 8,588 ponton zárt, a Nasdaq 1.3%-ot emelkedett, és így 1,524 ponton fejezte be a kereskedést, míg az S&P 500 934 pontig 0.9%-kal ment fel.

A szektorok közül a legnagyobb mértékben a technológiai emelkedett, csökkenés pedig egyedül az energetikai és a közszolgáltatói társaságok produkáltak.Nem csökkentette ugyan az irányadó kamatokat a FED tegnapi ülésén, a jegybank szerepét betöltő intézmény azonban jelezte, hogy kész az újabb kamatcsökkentésre, amennyiben az üzleti bizalom nem javul jelentősebb mértékben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés