Előfizetői tartalom

Egy hónap alatt megduplázódott az orosz költségvetés többlete

Portfolio
Az orosz költségvetési többlet január-május között 107.5 milliárd rubelt tett ki, szemben a január-júniusi időszak 244.6 (8.42 milliárd dollár) milliárd rubeles állományával, azaz az orosz költségvetési többlet egyetlen hónap alatt több mint megkétszereződött nőtt. A pénzügyminisztérium előzetes adatai szerint a júniusi végi költségvetési többlet a hazai össztermék 3.4 százalékát teszi ki - tudósított az MTI.

Bár a minisztérium nem kívánta kommentálni a hatalmas javulást az egyenlegben, ugyanakkor szakértők szerint ennek egyik legfőbb oka a magas világpiaci kőolajárak. A kormány által létrehozott stabilizációs alapban, amely az olaj- és a nyersanyagár-ingadozások kiegyenlítésére, illetve a többletbevételek tartalékolására szolgál, július 1-jén 229.1 milliárd rubel (7.9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés