Előfizetői tartalom

VCP: BorsodChem, TVK, Dioki...

Portfolio
A Vienna Capital Partners (VCP) mai bejelentése szerint a horvát Dioki d.d. 25%-os tulajdonrészének megvásárlásával tovább bővítette vegyipari befektetéseinek portfólióját, amely így a BorsodChemet, a TVK-t és a Diokit foglalja magába. A VCP a 25%-os tulajdonrészt leányvállalatán, a CE Oil & Gas Trading AG-n keresztül 2004. június végén vásárolta meg a Horvát Privatizációs Alaptól (HFP). A tulajdonrész megvásárlása mellett a VCP tanácsadóként segítette a Hypo-Alpe-Adria Csoportot (HAA) a Dioki részvények további 51%-ának három horvát intézményi befektetőtől való megvásárlásában is.

A szerves műanyagokat és olajipari származékokat gyártó Dioki d.d. Horvátországban egyedüliként foglalkozik etilén, VCM, alacsony sűrűségű polietilén (jelenlegi termelési szint 120 ezer tonna), valamint általános felhasználású és expandált polisztirén gyártásával (60 ezer tonna). Mintegy 120 millió eurós éves árbevételével, valamint Zágrábban és a horvát Krk szigetén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés