Előfizetői tartalom

Medgyessy: több INA részvényt a MOL-nak?

Portfolio
Medgyessy Péter miniszterelnök szeptemberi horvátországi útja során a tárgyalások hangsúlyos pontjai között fog szerepelni az INA további részvényeinek eladása. A Népszabadság értesülései szerint Medgyessy lobbizni fog a magyar érdekek képviseletéért. Mindez nem jelenthet mást, mint a MOL további részesedés vásárlási lehetőségének szorgalmazását.

Mint emlékezetes a MOL egy évvel ezelőtt vásárolhatott 25%+1 részvényt kitevő pakettet a horvát nemzeti olajcégben. A magyar vállalat bizonyos garanciákat kapott arra, hogy kisebbségi (tulajdonosi) érdekei nem sérülnek, ugyanakkor mind a mai napig nincs - legalábbis nyilvánosan - egy világos forgatókönyv arra vonatkozóan, hogyan szerezhet majd többséget a MOL az INA-ban. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés