Előfizetői tartalom

A Yahoo gyorsan túladott a Google részvényeken

Portfolio
Korábbi bejelentéséhez híven meglehetősen gyorsan értékesítette a Yahoo annak a Google pakettnek a többségét, melyet szabadalmi vita rendezése során kapott a napokkal ezelőtt tőzsdére lépett társaságtól. A Yahoo bejelentése szerint a 2.7 millió darab részvényből 2.3 m darabot értékesített a Google IPO (részvénykibocsátás) során.

A tranzakció érdekessége, hogy a Yahoo a kibocsátási átlagár (85 USD) alatt 82.6 USD-n adta el a részvényeket, miközben a Google papírok aktuális árfolyama 106.15 USD. A Google részvények átlagos napi forgalma meghaladja a 3 millió darab részvényt, így kis türelemmel - fokozatos, piacon történő eladással - a Yahoo legalább 20%-kal több bevételt realizálhatott volna....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés