Előfizetői tartalom

Éremtábla kicsit máshogy - Pekingben már EU-csapat?

Portfolio
Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke örömmel üdvözölte Nagy-Britannia sikerét az athéni Olimpián, melyet "csupán" az Európai Unió elsöprő győzelméhez való hozzájárulásként aposztrofált. Prodi nyilatkozatában leszögezte, a 2008-as pekingi játékokon az EU versenyzői számára kötelező lesz saját nemzeti zászlójuk mellett az Unió csillagos zászlóját is lobogtatni.

Romano Prodi fantasztikus sikernek nevezte, hogy az EU 82 aranyat gyűjtött, mellyel az Egyesült Államokat és Kínát (akár együtt is) maga mögé utasította. Az Unió sportolói összesen 280-nál is több érmet hoztak el Athénból. Elgondolkodtató, hogy a sportolók ugyanazon nemzeti érzéssel fakadnának-e sírva a brüsszeli EU-zászlót lengetve, mint saját nemzetük jelképeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés