Előfizetői tartalom

Meddig maradhat a 24% a bankok adóztatásában?

Portfolio
A kormány a jövő év január 1-től javasolja, hogy a pénzügyi vállalkozások társasági nyereségadója 24%-ra emelkedjen a jelenlegi 16%-ról. Erdei Tamás a Bankszövetség részéről Gyurcsány Ferencnek jelezte, hogy elképzelhetőnek tartja a kamatadó bevezetését. A kamatadó akár a bankoknál levonásra kerülhet. Draskovics Tibor ehelyett a pénzügyi szolgáltatók társasági adójának megemelését javasolta, melyet ma a kormány el is fogadott.

Draskovics Tibor nem számít rá, hogy a pénzügyi vállalkozások piacán jelentősebb átrendeződés következzen be a 24%-os adókulcs bevezetése miatt. A bankok, brókercégeg, lízingcégek piacán egybként eddig is jelentős volt a mozgás - állította Draskovics. Draskovics szerint ha a kamatok (az alapkamatszint mérséklődése miatt - lényegesen leesnek, akkor a bankok nyeresége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés