Portfolio.hu könyvesbolt

Kereskedési stratégiák a technikai elemzésben

Szerző: Portfolio.hu
Ár: 1,990 Ft.
Kiadás éve: 2011
   
Kiadó:NET Média Zrt.
Oldal:65
ISBN:ISSN 1789-3704
 vagy vissza a könyvesboltba

Hogyan mûködnek a technikai elemzés módszerei a való életbõl vett helyzetekben? Hogyan lehet sikeresen kezeli a kockázatot a tõzsdei és devizapiaci kereskedésben? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Portfolio.hu füzetek sorozat legújabb kötete.

A kiadvány ára: 1,990 Ft.

Portfolio.hu füzetek

Jelen füzet már a negyedik a Portfolio.hu füzetek között megjelent technikai elemzésrõl szóló kiadványok sorában. Reményeink szerint az Olvasó a korábbi részekbõl már megismerkedhetett a technikai elemzés alapjaival, a legfontosabb eszközökkel, alakzatokkal, indikátorokkal és gyertyaformációkkal, így nincs más hátra, mint hogy ezt a tudást átültessük a gyakorlatba is. Kiadványunk célja éppen ezért az, hogy bemutassuk, hogyan is mûködnek a technikai elemzés módszerei a való életbõl vett helyzetekben.

A különféle kereskedési példákat, tanulságos eseteket a végtelenségig lehetne sorolni, hiszen a világ tõzsdéin minden nap, minden percben kínálkozik valahol olyan lehetõség, amit a résen lévõ befektetõk a technikai elemzés eszköztárára hagyatkozva sikeresen lovagolhatnak meg. A válogatásunk ennél fogva önkényes, de igyekeztünk olyan példákat sorra venni, amelyek egyfelõl kellõen robusztusak, azaz világosan mutatják, hogyan erõsítik egymást a különféle eszközök és módszerek, másfelõl pedig olyan instrumentumok szerepelnek bennük, amelyeket az átlagos tõzsdei befektetõk is könnyû szerrel elérhetnek. Nem mellékesen a felsorolt kereskedési ötletek jelentõs részét a Portfolio.hu szerkesztõségének tagjai meg is valósították, így a példáink igazán valóságosak és hitelesek.

Arról sem szabad persze megfeledkeznünk, hogy a technikai elemzés ritkán ad egyetlen egzakt választ a felmerülõ kérdésekre. A különféle helyzetek számos értelmezési lehetõséget kínálnak, a kiadványban szereplõ grafikonok egészen más üzenetet közvetíthetnek a különbözõ stratégiákat követõ, eltérõ vérmérsékletû befektetõk számára, ezért biztosan akadnak olyan példák, amit az Olvasó másként értelmezett volna "élesben", mint ahogy mi tettük. A példák ezzel együtt is szemléletesen mutatják be, hogy kereskedési stratégiánk tervezésekor milyen jelekbõl indulhatunk ki, milyen módon erõsítik egymást a különféle indikátorok, alakzatok és egyéb eszközök, és mik azok az alapvetõ lépések, amelyeket mindenképpen el kell végeznünk, mielõtt befektetési döntést hoznánk.

A példák többsége sikeres akciókat mutat be, de nem akarjuk azt az illúziót kelteni, hogy a technikai elemzés helyes használatával nem lesz veszteséges kalandunk, ezért egy-két olyan sikertelen akciót is bemutatunk, amibõl a veszteség ellenére - vagy éppen amiatt - sokat tanulhatunk. A kiadvány elején leírt kereskedési és kockázatkezelés elvek szigorú követésével azonban biztosíthatjuk, hogy a nyereséges pozícióinkon elkönyvelt profit lényegesen meghaladja az óhatatlanul bekövetkezõ veszteségek nagyságát.

Reményeink szerint kiadványunk minden Olvasót hozzásegít majd a sikeres kereskedéshez.

A kiadvány szponzora:

Portfolio Trader

Telefonszám
06/1-327-4080
Ajánlatunk
Könyvesbolt menü
Segítség
Témakörök
Prémium