Előfizetői tartalom

OTP eredmény: várakozások alatt!

Portfolio
Az OTP Bank Rt. MSZSZ szerinti konszolidált féléves adózott eredménye 22.0 milliárd Ft lett, mely negyedéves szinten 10.8 milliárd Ft-ot jelentett. A negyedéves eredmény 13.3%-kal elmaradt a Portfolio által számított 12.4 milliárd Ft-os konszenzusos elemzői várakozástól, s csupán a 10.761-14.0 milliárd Ft közötti várakozási sáv legalját érte el. A várakozástól elmaradó eredmény oka elsődlegesen a nem kamatjellegű bevételek csekély mértékű növekedése volt. A konszolidált mérlegfőösszeg 10.5%-kal növekedve 2,143 milliárd Ft lett, a felerősödött hitelelezési aktivitásnak köszönhetően.

A kamatszint csökkenésén nyert az OTPAz OTP Bank Rt. féléves nettó kamatbevétele 17.2%-kal, a konszolidált nettó kamatbevétele pedig 18.1%-kal haladta meg a tavalyi első féléves értéket. A növekedés különösen attraktív negyedév/negyedév viszonylatban (+26.6%). A nettó kamatbevétel növekedése annak volt köszönhető, hogy a kamatkiadások csökkenése lényegesen meghaladta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés