Előfizetői tartalom

GE Capital a BB 91.74%-os tulajdonosa

Portfolio
Az Értékpapírtörvénynek történő megfelelés érdekében a GE Capital International Financing Corporation (GECI FC) 91.74%-os tulajdonrészt szerzett a Budapest Bank Rt.-ben, miután megvásárolta az EBRD pakettjét. A tranzakcióra még a nyár elején került sor, a mai bejelentés technikai jellegű, de a 90% feletti tulajdonrészből adódóan a számos kisrészvényessel rendelkező bank esetében még várhatóak tőkepiaci fejlemények.

A 90% feletti tulajdonrészt a cégbíróság felé is jelezni kell, s a cégközlönyben történő megjelenést követően indul az a 60 napos periódus, amikor a kisrészvényesek felajánlhatják megvételre papírjaikat forgalmi áron a fő tulajdonos felé. Ez esetben kiszorításról nem lehet szó, mivel nem nyilvános ajánlattétel útján került 90% fölé a GE leányvállalat. A forgalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés