Előfizetői tartalom

IMF: ambíciózus, de tartható az inflációs cél

Portfolio
Varga Mihály pénzügyminiszter 2001. szeptember 17-én találkozott Robert Feldmannal, az IMF Közép-európai főosztályának igazgatójával. A megbeszélés során tárgyaltak a makrogazdasági kilátásokról, a költségvetési és monetáris politika aktuális kérdéseiről, az inflációs célkitűzések újonnan bevezetett rendszeréről és az európai uniós tagságra való felkészülés makrogazdasági egyensúlyi feltételeiről.

Robert Feldman kijelentette, hogy az elmúlt években Magyarország figyelemre méltó gazdasági fejlődést ért el, nagymértékben növekedett a GDP, a foglalkoztatás nagysága, jelentősen csökkent az infláció. Az IMF szerint a körültekintő gazdasági irányítás, valamint a strukturális reformok hozzájárultak az erős gazdasági növekedéshez, a foglalkoztatási színvonal javulásához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés