Előfizetői tartalom

Kivár az olajpiac

Portfolio
Az elmúlt napokban híre kelt, hogy az OPEC újabb kvótacsökkentésre készül az olajár emelkedésének elősegítése érdekében. Ezt az OPEC részéről is többen megerősítették, ugyanakkor a piaci szereplők egyelőre nem reagáltak a bejelentésekre, mely azt mutatja, hogy a piacok kicsit megnyugodtak a háborús izgalmak és a recessziós félelmek között.

A kartel vezetői várhatóan november elején ülnek össze ismét, ahol 700 e-1 m hordós kvótacsökkentés várható, mely a csoport mostani termelésének kb. 4.3%-a. Az OPEC tagországok jelenleg 23.2 m hordó olajat termelhetnek ki naponta összesen a szabályok megsértése nélkül. Az idei évben a kartel már háromszor csökkentette kvótáit, legutóbb szeptember 1-jén következett be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés