Előfizetői tartalom

Továbbra is a kis papírokon a befektetők szeme

Portfolio
Mérsékeltebb volt az optimizmus a pesti börzén, mint az európai tőzsdéken, a hazai index 0.3%-os erősödés után 6,473 ponton fejezte be a napot, a forgalom azonban ma sem volt óriási, összesen 3.9 mrd Ft értékben születtek kötések a BÉT-en. A nagy pörgés ma a kis papírokban volt, a blue-chipeknek forgalmuk sem volt igazán, és az árfolyamuk sem mozdult el akkora mértékben, mint kisebb kapitalizációjú társaiké.

Két papír is a maximális 15%-ot emelkedett, a BorsodChem a nap felénél kezdte el a rallyt, és meg sem állt 4,370 Ft-ig, míg a Synergont már a nyitás után felhúzták, és „odaragasztották” a felső határhoz. A BorsodChem erősödésének hátterében az áll, hogy a GVH ma engedélyezte a CE Oil-nak a vegyipari cég részvényeinek felvásárlását, míg a Synergon nincs új információ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés