Előfizetői tartalom

Deutsche Telekom: erősödő T-Mobil

Portfolio
A Deutsche Telekom tegnap esti tájékoztatója alapján, a cég árbevétele 2004-re 70 milliárd euróra nőhet, amely több mint 40%-kal haladhatja meg az idei értéket. A társaság az idei évre egyébként 49 milliárdos forgalmat vár (ami nagyon jó értéknek tűnik az első 9 hónap 35 milliárdjához hasonlítva), miközben EBITDA-ja 15 milliárd euró lehet, amely 2004-ig 21 milliárdra bővülhet. 2004-re a T-Mobil árbevétele 21 milliárd euróra növekedhet, ami azt jelenti, hogy részaránya a konszernen belül 23-ról 30%-ra fog nőni, miközben EBITDA-ja 6 milliárd euróra emelkedhet, amely szintén 30%-os részt jelent majd a csoport egészéből. Ron Sommer a kábelTV sorsáról elmondta, hogy amennyiben a Liberty Media versenyhivatali engedély híján nem veszi meg a céget, akkor szívesen tárgyalnak bárki mással, aki megadja érte az árát, vagyis 5.5 milliárd eurót.

A társaság meglehetősen mérsékelt tervekkel rendelkezik a mobil távközlés területén, a többségi érdekeltségeitől 2004-végére összesen 60 millió előfizetőt jelent, ami ekkora időtávban nem jelent szignifikáns növekedést a jelenlegi 45.6 millió előfizetőhöz képest, igaz ez valószínűleg organikus fejlődést jelent és nem tartalmazza a lehetséges akvizíciókat. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés