Előfizetői tartalom

Jelentősen csökkentette növekedési prognózisait az IMF

Portfolio
A gazdasági növekedés a korábban vártnál jóval lassabb lehet a következő évben, mint arra az IMF még októberi prognózisa idején számított. A nemzetközi szervezet szakértői által készített World Economic Outlook című kiadványban decemberben már több mint 1%ponttal alacsonyabb növekedésre számítanak, mint októberben. A világgazdaság GDP-je így az idén, illetve jövőre is mindössze 2.4%-kal bővülhet, mely a 90-es évek eleje óta mért legalacsonyabb érték lehet.

A fejlett országok GDP növekedését 1.3%-kal módosította lefelé a világszervezet (0.8%). Az USA-ban másfél százalékkal vették vissza a becslést, így jövőre már csak 0.7%-os bővülésre számítanak. Az euró-régióban 1%ponttal csökkent a prognózis, itt 1.2% lehet a növekedés. Japánban a korábbi 0.3%-os GDP bővülést -1.3%-ra módosították a szakemberek, tehát a recesszió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés