Előfizetői tartalom

Danubius: sikeres külföldi akvizíció (2.)

Portfolio
Február 8-án még csak egy szlovák lapértesülés szólt arról, hogy a Danubius egyik cseh leányvállalata nyerte meg a szlovákiai Pöstyénben található szálloda komplexumra kiírt pályázatot. Pénteken a szlovák nemzeti vagyonalap hivatalosan is bejelentette, hogy a gyógyszállót a Danubius érdekeltség (Lecebne Lazne) vásárolhatja meg 1.02 mrd szlovák koronáért. A Danubius vállalata továbbá, hogy 2006-ig 700 millió korona befektetést eszközöl.

A pályázat elnyerésével a Danubius csoport a pöstyéni Slovenske Liecebne Kuple részvényeinek 67%-át szerezheti meg. A Slovenske Liecebne Kupele a 2000. év végi adatok szerint 1600 szobát üzemeltet, alaptőkéje pedig 1.51 mrd korona. A pöstyéni szálloda 11.21%-át Pöstyén város, 18.24%-át a Nemzeti Vagyonalap, 3%-át a szlovák kárpótlási alap, 0.55%-át pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés