Előfizetői tartalom

GKI: az első negyedévben még stagnálás

Portfolio
A GKI Rt.-nek a K&H Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint egyelőre folytatódik a növekedés lassulása. Az I. negyedévben stagnáló ipari termelésre és exportra lehet számítani. Ugyanakkor várhatóan továbbra is dinamikusan növekednek a lakossági jövedelmek, az I. félévben érezhetően mérséklődik az infláció, s mindezek eredményeként jelentősen nő a fogyasztás. A II. félévben viszont lassan megkezdődik a fellendülés, gyorsul a beruházások növekedési üteme, de a nyári - már bejelentett áremelések - hatására megtorpan az árcsökkenés. A külső egyensúly mindkét félévben romlik.

A magyar gazdaság növekedése két éve negyedévről negyedévre lassul, a 2000. I. negyedévi 6.6%-os ütem 2002. IV. negyedévre 3.3%-ra mérséklődött. Idén az első hónapokban a termelés és a kivitel további csökkenésére, illetve stagnálására, majd a II. félévtől lassú bővülésére lehet számítani. Az építőipar teljesítménye tavaly jelentősen emelkedett. Idén a lakásépítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés