Előfizetői tartalom

20% felett az ÁÉB a Zalakerámiában (3.)

Portfolio
A Zalakerámia igazgatóságának bejelentése szerint az Általános Értékforgalmi Bank 20.22%-ra növelte részesedését a társaságban. Az ÁÉB céljai egyelőre nem világosak, s egyelőre az eladó(k) személye sem ismert. A bank már hosszabb ideje jelen van a tulajdonosi struktúrában, de ekkora tétel esetén nehéz elképzelni a tisztán pénzügyi befektetői szerepet. Amennyiben ellenséges lenne a vásárlás, akkor az időzítés kitűnő: az Arago a Pick akvizíció finanszírozási terhe alatt nehezebben tudna most válaszlépéseket tenni rövid idővel a közgyűlés előtt.

Mint ismeretes pénteken cserélt gazdát 1,600 Ft-on, piaci ár felett 5%-kal egy 10%-ot meghaladó részvénycsomag egyetlen kötésben. Tekintettel arra, hogy az Aragon kívül egyetlen befektető sem rendelkezett 10%-ot meghaladó részesedéssel, az eladói oldalon elképzelhető, hogy a befektetési holding állt. Ezt indokolná a Pick akvizíció forrásigénye, de természetesen van ellenérv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés