Előfizetői tartalom

Erste: mennyit ér a MOL gázüzletága?

Portfolio
Még az első választási forduló előtt készítette el regionális tranzakciók adatai alapján a MOL gázüzletágának értékelését az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője, Pletser Tamás. A Transgas és az SPP értékesítése során alkalmazott mutatókra vetített, indokolható diszkont mellett a szakértő megítélése szerint az üzletág 146-187 mrd Ft-ot ér.

Az Erste két közelmúltban lebonyolított tranzakciót vizsgált meg, a cseh Transgas (8 gázszolgáltatóval) és a szlovák SPP értékesítését. 2001 decemberében a Transgas 67%-nak és 8 gázszolgáltató 46-58%-nak értékesítéséből 4.1 mrd EUR bevételt realizált a cseh kormány, míg idén márciusban értékesítette Szlovákia az SPP 49%-át a Ruhrgas, a Gazprom és a Gas de France...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés