Előfizetői tartalom

Yahoo: mérsékelt pesszimizmus az eredmények után

Portfolio
Összességében kedvező eredményekről és jövőképről számolt be az internet egyik éllovasa, a Yahoo, mindazonáltal az eredmények összetétele nem minden szempontból tekinthető örvendetesnek. A társaság első negyedéve árbevételi oldalon meghaladta a várakozásokat, eredmény tekintetében megfelelt azoknak és a menedzsment emelte az éves tervszámokat. A negatív vonások a gyengülő nemzetközi bevételek terén jelentkeztek. A piac 2%-os csökkenéssel fogadta a zárás utáni kereskedésben az eredményeket.

A Yahoo tavaly év elején megfogalmazott új stratégiájának elemei már a teljesítményekben is jelentkezik. Az árbevétel divizionális megoszlása kedvező tendenciákat mutat, a díjbevételek és az e-kereskedelem aránya változatlanul növekszik. Mindazonáltal nem tekinthető kedvezőnek, hogy az online reklámból származó bevételek a szezonális hatásokat figyelembe véve is változatlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés