FONTOS Nem a még több adó, hanem a hitelezés a megoldás – Mire készül a CIB Bank vezére?
 
Előfizetői tartalom

Gólokkal az index emelkedéséért

Portfolio
Két nap múlva elkezdődik a foci VB. Ennek apropójából a Leeds University egy különlegesnek is nevezhető vizsgálatot végzett el; vajon van-e összefüggés az angol csapat eredményei és a FTSE-100 teljesítménye között? A konklúzió talán kissé meglepő, statisztikailag szignifikánsnak tekinthető vizsgálati eredmény alapján kijelenthető, hogy a nemzeti 11 kiesése 25 pontos csökkenést eredményezne a vezető londoni tőzsdeindex értékében - tudósított az FT Investor. Magyar tőkepiacra gyakorolt hatás a nemzeti válogatott szereplésén keresztül szerencsére (?) nincs, így a BUX fentiek alapján eggyel kevesebb kockázati tényezőt hordoz magában a következő hetekben.

1984-ben került bevezetésre a FTSE-100 index. Az eltelt időszakban a 7 jelentősebb nemzetközi futball tornán vett részt az angol nemzeti 11. A Leeds University ezen 7 tornán nyújtott teljesítményt és a meccseket követő index alakulást vetette egybe. Dr. Bill Gerrard, az egyetem professzora kijelentette, hogy távolról sem lehet statisztikailag véletlenszerűnek minősíteni a meccsek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés