Előfizetői tartalom

Szárnyal az árfolyam: bye-bye Németország

Portfolio
16%-os emelkedést mutat a mai nap folyamán Európa egyik legnagyobb telefontársasága, a Telefonica, miután a cég bejelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét a német mobilpiacon. A német UMTS miatt már eddig is számos kritika érte a Telefonica-t (amely a Stoxx Telecom indexének a Vodafone utáni legnagyobb komponense), mivel elemzők szerint a beruházás sohat nem hozta volna vissza költségeit.

A német szál elvarrása 4.8 milliárd euró egyszeri leírásba kerül a társaságnak, amely azért, mert elismerte hibáit, és lezárt egy veszteségek szálat, minden idők legnagyobb emelkedését produkálja. A német és az egyéb leírások oda vezettek, hogy a Telefonica 5.7 milliárd eurós veszteséget mutatott ki a 2. negyedévben, ami az első veszteséges periódus története során....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés