Előfizetői tartalom

Romló várakozások a hazai vállalatoknál

Portfolio
Csökkenés jellemezte az Ecostat által számított nagy- és kis- illetve középvállalati konjunktúraindexeket is júliusban. A TOP-100 nagyvállalatok 2002. július havi konjunktúra-indexe 54%-ra mérséklődött a júniusi 56%-ról, így az utóbbi két hónapban mérsékelten csökkenő irányzatú. A "Kis- és középvállalatok konjunktúra-indexe" (KKV) 2002 júliusában 49.1%-ot tett ki, az előző hónaphoz viszonyítva mintegy 3 százalékpontot csökkent.

Az Ecostat véleménye szerint a hazai gazdaság az első félévben nem jutott túl a dekonjunktúra mélypontján. A mérséklődő ütemű fejlődést az elmúlt időszakban romló egyensúlyi viszonyok jellemezték. Az infláció csökkenésének üteme lassul, a beruházási hajlandóság továbbra is alacsony. A lakossági fogyasztás emelkedik, májusban-júniusban főként az importtermékek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés