Előfizetői tartalom

Egy profit-warning nem elég

Portfolio
Nem szeppentek meg a befektetők a japáni börzén attól, hogy pénteken az amerikai indexek ismét egy hatalmasat estek. A Nikkei 225 mindössze 5 pontot csökkent és így 9,705 ponton zárta a napot, míg a Topix 0.5 ponttal áll alacsonyabban, záró értéke 955 pont lett, annak ellenére, hogy a Tokyo Electron pénteken profit-warningot adott közre.

Mindazonáltal a régió többi fontosabb indexe komolyabb mértékben veszített értékéből, a tajvani TWSE 5.8, a koreai Kospi pedig 3.2%-ot zuhant, míg a hong-kong-i Hang Seng megúszta 1%-on belüli csökkenéssel. Japánban az egyik legnagyobb visszaesést a Tokyo Electron szenvedte el, a társaság papírjainak az értéke 7.8%-ot zuhant, miután a pénteki zárást követően a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés