Előfizetői tartalom

MOL: egy megdöbbentően jó negyedév - nyereséges gázüzletág

Portfolio
Az elmúlt napok jelentős árfolyam emelkedését visszaigazolta a társaság negyedéves teljesítménye. A MOL az április-júniusi időszakban történetének legnagyobb negyedéves eredményét érte el, a 29.4 mrd Ft-os profit 13%-kal haladja meg a várakozásokat. A társaság egyes szegmenseinek teljesítménye nemzetközi összehasonlításban is abszolút lenyűgöző. Az elemzői várakozásokat meghaladó teljesítmény ráadásul az oly sok vérveszteséget okozó gázüzletág teljesítményének javulásának tudható be, a beszerzési árak meredek zuhanásának, a gázárrés pozitívra váltásának eredményeként. A menedzsment várakozása szerint a gázüzletág a második félévben nullszaldós lesz(!), melynek egyenes következménye, hogy a MOL eredményére vonatkozó előrejelzések jelentősen emelkedni fognak. A negyedév főbb jellemzői:

1., enyhén javuló iparági környezet az első negyedévhez képest (19%-kal emelkedő olajár, 9%-kal bővülő finomítói árrés és javuló kiskereskedelmi marginok) 2., a földgázüzletág több mint három év után pozitív árrés mellett működött a beszerzési árak csökkenésének köszönhetően, a kutatás-termelés és feldolgozás-kereskedelem magasan a nemzetközi átlag felett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés