Előfizetői tartalom

Gyorsjelentés a bankszektor 2002. első félévi előzetes teljesítményéről (MKB)

Portfolio
A bankszektor eszközeinek több, mint 80%-át adó bankok előzetes adatai alapján a hazai bankfúziók, a nemzetközi recesszió és az annak kivédésére alkalmazott anticiklikus gazdaságpolitikai lépések együttes hatásaként a szektor tagjainak teljesítménye közti divergencia 2002-ben várhatóan növekszik. Ebben - jóllehet a publikus féléves adatok köre szűk - felfedezhetőek törvényszerű mozgások is, az azonban bizonyos, hogy leegyszerűsítőnek tűnik a bankszektor egészének meglepően jó, vagy esetleg 2001 félévéhez képest tovább javuló teljesítményéről beszélni. Áll a Magyar Külkereskedelmi Bank elemzésében. A tanulmányt változatlan formában tesszük közzé.

Lassuló gazdasági növekedés, növekvő egyensúlytalanságok. A világgazdaságban tapasztalható recesszió és a részben ettől független belső hatások miatt természetszerűleg a magyar gazdaság növekedése is, lelassult. Az első negyedévi GDP növekedés 2,9%, a második negyedévi előzetes adatok alapján 3,1%-os volt. A várakozások szerint a növekedési ütem az egész évre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés