Előfizetői tartalom

Olajipar: beleszól a versenyhivatal is?

Portfolio
A monopóliumhoz csaknem közeli helyzetet teremtene a lengyel piacon a PKN Orlen és a Rafineria Gdanska esetleges összeolvadása figyelmeztetett a vétójoggal rendelkező lengyel versenyhivatal. Az UOKiK figyelmeztetése kifejezetten fontos fejleménynek számít, hiszen ezen a héten lehet számítani az új lengyel energiapolitika meghirdetésére, amely várhatóan zöld utat ad a két olajcég egyesülésének- írja a Reuters.

A versenyhivatal elnöke szerint a 50%-ot meghaladó kiskereskedelmi részesedés miatt emelt szót, amely mellett a két cég egyesülésével a térség legnagyobb finomítócsoportja jöne létre. Mint ismeretes a Gdanski finomító megszerzésének első számú esélyese a Rotch Lukoil konzorcium volt, azonban a végleges döntés egyre húzódik, amely mögött a PKN növekvő esélyei állhatnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés