Előfizetői tartalom

Bezárják a székesfehérvári IBM gyárat - Makroszinten is jelentős esemény (3)

Portfolio
Kedd délután bejelentették a székesfehérvári IBM-gyár bezárását. Dieter Münk az IBM európai gyártásért felelõs alelnöke a cég kedd délutáni sajtótájékoztatóján elmondta: a merevlemez-gyártás november 30-val szûnik meg Magyarországon, ezt követõen 2003 elsõ felévének végéig kerül sor a gyártósorok leszerelésére és az üzemterület kiürítésére.

A döntésre az IBM a merevlemez-meghajtók piacán tapasztalható kereslet-visszaesés miatt kényszerült - tudósított az MTI. A döntés a fehérvári gyár 3,700 dolgozóját érinti. Münk elmondta, a döntés nem érinti az IBM egyéb Mgyarországon lévõ vállalkozásait, a váci gyártóegységet,az IBM Global Services Kft-t és az IBM Service Company Kft-t, valamint az IBM Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés